initiatieven


Initiatieven


De initiatieven die een plaats hebben op FoodQuake hebben één ding gemeen: ze bouwen aan beter, gezonder, duurzamer voedsel. Het zijn start-ups, kleine, ideële, maar juist ook grote, commerciële organisaties, brancheverenigingen of groepen enthousiastelingen die met een initiatief of de hele organisatie hieraan werken. FoodQuake heeft een indeling gemaakt in vier hoofdcategorieën. Deze vier zijn onderverdeeld in subcategorieën. Heb je suggesties of mis je een initiatief? Mail ons, dan zetten wij het er zo snel mogelijk op.


Voedsel & Aanbod

c-aanbod … gaat om verschillende manieren waarop we aan ons eten kunnen komen, de aanbodkanalen. Bijvoorbeeld op straat (Streetfood & Fastfood) in de kantine of een bedrijfsrestaurant (Kantines en Catering); via eigen of openbare moestuinen (Stadslandbouw); of in een lunchroom of via marktkraampjes (Eetgelegenheden & Markten).

Ga naar Voedsel & Aanbod 

Voedsel & Economie

c-economie… gaat over de weg die voedsel aflegt van producent naar consument en de bijkomende processen: Waar komt het vandaan (Lokaal/Regionaal en Voedselkilometers)? Hoe wordt het geproduceerd en vervoerd (Productie- & Distributiemodellen)? In welke vorm wordt het voedsel aangeboden aan de consument (Producten)? Wat kan er met de prijs worden gedaan (Prijsstelling & Voordeel)?

Ga naar Voedsel & Economie

Voedsel & Gedrag

c-gedrag…gaat om de manier waarop mensen en bedrijven met voedsel omgaan. Keuzes over wat en hoe je eet (Health & lifestyle); Voedselverspilling door keuzes van mensen en bedrijven en allerlei programma’s en acties om gedrag te beïnvloeden en mensen andere keuzes te laten maken (Informeren & Organiseren).

Ga naar Voedsel & Gedrag

 
Voedsel & Maatschappij

c-maatschappij … gaat om de verbinding van voedsel met individuen en samenlevingen. In zakelijk opzicht, maar vooral ook in sociaal opzicht (Sociaal & Fair Trade). Het gaat om onze relatie tot voedsel; de rol van voedsel in het samenbrengen van mensen en in samenwerken (Voedseldeling en Verbinden & Samenwerken). Maar het gaat ook over hoe voedsel kan bijdragen aan welzijn (Educatie & Kinderen), eerlijke handel en verbinding: aan een sociale samenleving.

Ga naar Voedsel & Maatschappij