F
L
home
over ons
initiatieven
Voedsel & Aanbod
Voedsel & Economie
Voedsel & Gedrag
Voedsel & Maatschappij
Inspiratie
Kauwboys
The Planty Polis
Genoeg gewaste meter
ZeewaarFarm
ByourHealth Card
Office farming
De Farmeting Academy
agenda
contact
Voedsel & Gedrag
FoodQuake
initiatieven
Voedsel & Gedrag
FreshPaper:
Een papiertje waarmee je groente en fruit ongeveer 2 tot 4 keer op organische wijze langer vers houdt
Nationaal Schooltuinproject:
Kinderen leren over herkomst van gezonde voeding.
Spisehuset Rub & Stub:
Non-profit restaurant in Denemarken waar alleen met afgekeurd (maar wel vers) voedsel wordt gekookt
Foodsharing:
Duits internetplatform waarop invidividuen, tussenhandelaren en fabrikanten overgebleven eten kunnen vragen of aanbieden.
Smaakboel:
organiseert kinderkookworkshops waarin kinderen kennis maken met de wondere wereld van voeding en natuur
Rechtstreex:
De boer en burger dichter bij elkaar brengen en de consument weer in aanraking laten komen met lokale, gezonde en betaalbare voedingsproducten
GroenteRuilen:
Platform voor moestuiniers om hun overschot aan oogst te ruilen met anderen. Op een kaart kan je je aanbod zetten…
Ghee Easy:
Ghee Easy maakt Ghee van Hollandse boter. Ghee is vet goed vet voor in de keuken. Een Superfood van Hollandse bodem!
Waste Watchers:
In de wereld van morgen is er geen ruimte voor voedselverspilling. Letterlijk en figuurlijk. Vanuit economisch en ecologisch oogpunt is …
VoetprintCooking®:
Wil jij graag weten hoe groot de milieubelasting is van wat jij kookt? Dit boek geeft tips!
Willem & Cammeraat:
Culinaire concepten om een creatieve invulling te geven aan evenementen of diners.
Streekbox:
Levert de lekkerste producten aan huis in een versbox. Gezond eten, recepten en maaltijden van Hollandse bodem.
Pink Carrot natural cakes:
Productie en verkoop van taarten zonder witte suiker en andere rotzooi!
Cityplot:
Stadslandbouw collectief dat mensen ondersteunt bij het biologisch verbouwen van hun eigen voedsel.
De Boon in de Tuin:
Blog dat het leven van een moestuinmaniac volgt. Met als doel kennis verzamelen, verrijken en opnieuw te delen.
FoodGuerrilla:
Het netwerk van OneWorld voor inmiddels ruim 150 jonge initiatieven voor eerlijker, duurzamer en gezonder voedsel.
College Greencourts:
Wil de beleving en het bewustzijn van tieners rond voeding, gezondheid, landbouw en duurzaamheid verbeteren voor een gezondere maatschappij
Vegetafel – Veggie Fair:
Dé vegetarische beurs van Nederland waar business en consument elkaar ontmoeten.
De Planteneter:
Een bedrijf dat inspireert tot en informeert over de plantaardige lifestyle.
Kook met mij mee!:
programma dat met basisschoolleerlingen een lekker en duurzaam voedingspatroon promoot.
Lotta denkt Breed:
Voedings- en bewegingsadvies voor een duurzaam gezondere leefstijl!
Groentebuur:
Groentebuur wordt een systeem waarop telers en tuinders hun groente- en fruitoverschotten kunnen aanbieden.
Boerenversbox:
Levert iedere week een box vol seizoensgroenten, -fruit, zuivel, vlees, eieren en streekprodukten in de regio Westfriesland.
Maison Aisa:
WERELREISLEIDERS Echt en lekker eten is niet alleen goed en gezond, maar wordt nog leuker als het een avontuur is!
Tas-Toe:
Tas-Toe maakt de doggybag normaal & zet schaamte om in een compliment aan de kok.
Van Haver tot Gort:
Van Haver tot Gort is een biologische webwinkel, waar mensen heel eenvoudig en goedkoop, biologische boodschappen kunnen doen.
Keet Smakelijk:
Keet Smakelijk inspireert gezinnen gezonder en duurzamer te eten. Met vrolijke familierecepten, bomvol groente!
Sea First Foundation:
SFF streeft naar een wereld waarin de mens de oceaan erkent als essentieel voor het leven.
World Ocean Day:
We vieren de oceaan. Op zondag 8 juni 2014 organiseert Sea First Foundation ‘World Ocean Day.
Rhea’s Veda Ayurvedisch kookatelier & Bio Suikerspin:
Koken met de Kennis van Moeder Natuur.
Vair:
Vair is vlees van verwende varkens. Kom kijken !
Arq:
Arq is een Rotterdamse lunchroom en take-away en serveert bad ass veggie & vegan food.
Saxion Good Food:
Is een module voor HBO-studenten over ethische dilemma’s rond voedsel en water.
Bruine Bonenbende:
De missie van de Bruine Bonenbende? Promotie van peulvruchten. We helpen Nederland weer aan boon, linze en erwt.
De Buurtboer:
De Buurtboer levert dagelijks écht lekkere lunches bij bedrijven in de Randstad. Lokaal, ambachtelijk en duurzaam!
Keukenboeren:
Keukenboeren organiseert workshops over natuurlijke en traditionele voedselbereiding.
Taste Before You Waste:
Halen ongewild eten op bij winkels, supermarkten en groenteboeren en geven het een tweede kans.
Vega pop-up:
Vega pop-up wil het gebrek aan goede, moderne vegetarische / veganistische tegemoet komen door Pop-up restaurants te plaatsen.
FOOD AFOOT:
FOOD AFOOT (voedsel te voet.). De EETBARE NATURE ligt elke dag aan je voeten en wij herontdekken deze ongerepte voedselschat.
Questionmark:
Wat is het verhaal achter de producten die je koopt?
Madaga:
Madaga kookt verse, biologische babyvoeding voor baby’s en peuters en bezorgt deze gratis thuis.
Veggi Rider:
Een iPad app vol vrolijke, gezonde en duurzame recepten.
Bite Me:
Bite Me creates food experiences in catering, workshops and StreetDinners.
Robin Food Kook Kollektief:
Robin Food is a cooperation of activistic cooks with the mission to serve food with a message. Join us!
FoodSharing:
Minder voedsel verspillen en meer voedsel delen. Goed voor planeet en portemonnee, en je ziet je buren er ook nog eens mee!
De Insectenbar:
De Insectenbar is een movement die Nederland laat zien hoe lekker eetbare insecten zijn.
Robin Food:
Robin Food is een eko/vega actiekeuken waar je voor weinig geld kunt eten. Gerund door vrijwilligers, met liefde gemaakt.
:De vegarevolutie
De vegarevolutie is het onmisbare basiswerk over het veganisme met ruim 50 recepten en veel informatie.
: VeganChallenge
De VeganChallenge begeleid mensen die zichzelf uitdagen voor een maand plantaardig te eten en leven. Voor dier, mens, milieu!
Call to Action Wereldvoedseldag 2014
Publieksacties voor een duurzaam wereldvoedselsysteem door heel Nederland, 2 weken voor Wereldvoedseldag; 16 oktober.
TOP FoodLab
TOP FoodLab ontwerpt het eten van de toekomst door de ontwikkeling van nieuwe voedselconcepten.
The Dutch Weed Burger
THE DUTCH WEED BURGER is een 100% plantaardige hamburger, met zeewier als DE smaakmaker!
De Voedzame Keuken
Van Vulling naar Voeding: leer weer eten te bereiden zoals de natuur bedoeld heeft: gezond, voedend en lekker! incl. webwinkel.
BioRomeo:
Door ons met liefde geteeld, voor jou! Verse biologische en biologisch dynamische groenten en fruit direct van de boer.
Paleo-Lifestyle:
Paleo-Lifestyle is een website met informatie over gezonde voeding en recepten die laten zien hoe lekker gezonde voeding is.
De Groene Garde:
Online platform en kookboek met heerlijke seizoensrecepten en verhalen over de oorsprong en impact van ons eten.
Beebox:
Beebox is een aanhuis bezorgservice van regionaal voedsel, direct van de boer bij mensen thuisbezorgd.
Kromkommer:
Kromkommer gaat verspilling tegen door gekke groente die vanwege hun looks verspild worden terug op het bord te brengen.
stichting CERES:
Stichting Ceres daagt vrouwen uit tot discussie over ons toekomstig voedsel. Door koefnoenachtige film en sprekersbureau.
Goede Vissers:
Stichting Goede Vissers werkt aan korte transparante ketens voor met zorg gevangen vis.
Instock:
Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet.
Frankville:
Frankville staat voor eerlijkheid, groei en saamhorigheid. Bewust worden over ons consumptiegedrag, door het zelf te doen!
Lokaal & Lekker:
Waarom zou je eten van ver halen als er dichtbij zoveel lekkers te vinden is? Goed voor de boer, goed voor jou!
The Milk Story:
The Milk Story is een on- en offline platform ter verduurzaming en ontwikkeling van de zuivelsector in Nederland.
Variatie in de Keuken:
Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gevarieerd, gezond en duurzaam te eten.
Bureau Ver(?)antwoord:
Informatie over eerlijke handel en duurzamer voedsel, soms in combinatie met proeverijen, wereldmaaltijden en seizoensverkoop.
Platform Aarde Boer Consument:
Platform ABC strijdt voor voedselsoevereiniteit, want voedsel is te belangrijk voor de vrije markt.
Conflict Kitchen:
Serveert alleen gerechten van landen waarmee de Verenigde Staten in conflict is.
Farm Brothers:
Delen van verantwoord en gezond voedsel.
Big Taste, No Waste:
Ketchup gemaakt van 100% geredde tomaten!
GRO Holland:
Van groen ondernemen tot witte paddenstoelen
Zaden voor voedsel:
Inzameling zaden van groenten en tropische vruchten.
WeCantWaste:
Een week(end) lang alleen maar voedsel eten dat anders weggegooid zou worden.
Ugly food:
Ugly Food geeft afgekeurd groente en fruit een tweede kans.
Orgacure:
Orgacure verbetert de veiligheid en houdbaarheid van vers voedsel.
Mooivannature:
Streeft naar Zero Waste.
Dumpsterdam:
Verhalen over het hoe en waarom van het dumpster diven.
Food Recycle:
Stop met voedsel verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.
Amsterdam Food Tour:
Een zinnenprikkelende rondleiding die vertelt over de geschiedenis van voedsel in Amsterdam.
Viva las Vega’s:
Beweging die de consumptie van plantaardige voeding promoot met diverse activiteiten.
Het Planeet:
structureel bijdragen aan een duurzame eiwitconsumptie.
Green Canteen:
Een vakoverstijgend lesprogramma van JMA, waarbij scholieren/ studenten onderzoeken waar het eten in hun eigen kantine vandaan komt.
Veggie in pumps:
Lisette Kreischer schrijft boeken, heeft een cateringbedrijfje, geeft workshops, bakt en blogt over een veganistische levensstijl.
Eat-ins:
Gezamenlijke maaltijd waarbij alle tafelgenoten good, clean en fair eten meenemen en het met de anderen delen.
Justnuts:
Bedrijf dat gezonde tussendoortjes maakt in de vorm van duurzame packs en bars, van graan, fruit en noten.
De Makkelijke Moestuin:
Laat zien dat het bijhouden van een moestuintje makkelijk, leuk en gezond is.
The Good Family:
organiseert offline evenementen en workshops voor ouders van jonge kinderen die inspiratie zoeken voor een duurzame(re) lifestyle.
De Tostifabriek:
Een fabriek, midden in de stad, waar alle ingrediënten van een tosti zelf worden gemaakt met een eigen graanveld, twee varkens en twee koeien.
Beeter:
Vleesvervanger bestaande uit duurzame, genetische zuivere soja uit Noord-Amerika en water. Het is een eiwitbasis voor allerlei gerechten.
Foodlog:
Een plek voor mensen die hun kennis over alle facetten van eten en de toekomst daarvan met elkaar en het publiek willen delen.
De Groen(s)te tuin:
Een biologische moestuin, die wordt bijgehouden door vrijwilligers.
Kipster:
Verzorgen alles wat nodig is om zelf kippen te onderhouden.
WE CANTEEN:
Bedrijfscatering verzorgt een vers en variërend aanbod, aangeboden door lokale ondernemers.
De Kinderkooktuin Gerei:
KinderMoestuin voor junior kookliefhebbers, een moestuinpakket voor hippe kids van 4-12 jaar.
De Melksalon:
Brengt op een fysieke manier beweging in onze melkcultuur, om de waarde(n) ervan nieuw leven in te blazen.
Foodinspiration:
Multimediaal inspiratieconcept en is actief binnen de wereld van eten, drinken en slapen.
Groenteclub:
Een initiatief waarbij biologische en biologisch dynamische groente en fruit van eigen bodem, rechtstreeks bij boeren wordt ingekocht.
Kokkerelli:
Kinderen maken op een zelfontdekkende en avontuurlijke manier kennis met de wondere wereld van voeding,
Bio Bandits:
Maakt sauzen, dressings en mayonaise van 100% biologische producten.
Adopteer een Appelboom:
Organisatie waarbij je een appelboom in een biologische boomgaard kan adopteren.
Gastrovan:
Drie jongens, een bus met een keukentje en een enorme passie voor koken.
101x samen duurzamer:
Overzicht van alle duurzame initiatieven van Albron om andere te enthousiasmeren en te inspireren.
Bio & Het Beest:
Biologisch vlees voor de prijs van gangbaar vlees
Zusténebol:
Dé surfmachine voor groener leven.
The Footprint Challenge:
The Footprint Challenge daagt uit, prikkelt en inspireert om de voetafdruk te verkleinen.
CityFoodRoute:
Fietsroute met de beste, lekkerste en meest sympathieke buurtadressen van Amsterdam.
NICE fruitijsjes:
Maken lekkere en goede ijsjes boordevol biologisch fruit.
Dutch Angus:
Verkoopt Nederlands Angus vlees van biologische boeren.
Rank a Brand:
Maakt samen met consumenten merken duurzaam.
Glorious Food
Helpt consumenten op weg naar een mindful leef- en eetpatroon, met liefde voor jezelf!
Obers Cre-eet:
verzorgt trainingen voor zorgmedewerkers, voedingsdienst, gastvrouwen en vrijwilligers van zorginstellingen en ze geven trainingen aan horeca medewerkers.
Waterspaarders:
Met WaterSpaarders roepen kinderen alle andere kinderen van Nederland op om thuis het gesprek aan te gaan over warm waterverbruik zodat heel Nederland korter gaat douchen.
Qucina:
Een ‘culinair organisatiebureau’ die zich richt op het organiseren en bedenken van nieuwe culinaire activiteiten en evenementen.
Volg je maaltijd!:
Met Volg je Maaltijd! brengt Noticias de productieketen van Latijns-Amerika naar Nederland in beeld.
Hallo Paleo:
Het oergezonde kookboek voor iedereen.
JAMMIE:
Recepten, nieuwtjes en tips over streek- en seizoenseten.
Thuis Maken:
Thuis Maken is de laatste rage op kookgebied; het zelf maken van ingrediënten.
Dutch Farm Experience:
Brengt mensen uit ontwikkelingslanden in contact met duurzame boerenbedrijven in Nederland.
Moestuinman:
Maakt de stadslandbouw toegankelijker voor alle Rotterdammers.
Mindful Rebel :
Wil met alle Mindfoodness activiteiten bijdragen aan een positieve voedingsbeleving. No more inner foodfights!
Pluk de stad:
Deelt waar en wanneer je je eten plukt en hoe je het klaar maakt.
Beter & Leuk
Een good food café dat zelf zelf biologische, seizoens- en lokale producten kookt en serveert.
Fabulous Food Fountain:
Fabulous Food Fountain is dé organisatie van de Food Evolutie; communicatie, inspiratie, bewustwording en verandering vanuit de verleiding.
Biobudget:
Een website met veel handige tips om wel gezond en biologisch, maar ook goedkoop te koken.
My FoodStyle:
de leukste manieren om duurzamer en eerlijker te eten, die passen bij jouw persoonlijke waarden en levensstijl.
Biowijnclub:
Verkoopt biologische wijn, geeft wijncursussen en organiseert en begeleidt regelmatig proeverijen.
Zonder is gezonder:
gaat in actie tegen gebruik van bestrijdingsmiddelen en geeft tuintips.
GrownDownTown:
Heeft de missie om steden groener en eetbaarder te maken.
Slow Foodies:
Slow Foodies is Jitske’s (video)blog over gezond en verantwoord eten.
Puur!:
Puur! uit eten – dé biologische, fairtrade en duurzame culinaire gids.
Veggie Variation:
Dé website voor groene foodies. Recepten, inspiratie, reviews en meer!
YFM Academie:
Jongeren bewust laten worden van de voedselkeuzes die ze maken.
Boekoeloekoe:
Een vegetarisch product dat je eenvoudig zelf maakt op basis verse ingrediënten en de Boekoeloekoe burger-mix.
Foodiebag:
Een nieuw soort doggybag die op een laagdrempelige manier voedselverspilling in restaurants tegen gaat.
Tijd voor Eten:
Een initiatief dat wil inspelen op het tijdsgebrek dat veel ouders en kinderen in Nederland hebben.
Stichting GreensParade:
heeft als doel bewoners en bedrijven met elkaar te verbinden, te inspireren en te enthousiasmeren tot een duurzame kijk op de toekomst.
Eetbaar Park:
Wil mensen inspireren om met kleine stappen de grootste transitie naar een duurzame samenleving in gang te zetten.
De Dakdokters:
Wil de stedelijke daken leefbaar en gezond maken.
Eetbaar Nederland:
Een platform om Nederland eetbaarder te maken zodat iedereen toegang kan krijgen tot vers en gezond voedsel.
Oerdis:
Reconstrueert het menu van onze verre voorouders om zo een nieuw referentiekader voor gezonde voeding onder de aandacht te brengen.
Food Cabinet:
Een projectbureau dat zich specialiseert in voedselvraagstukken.
Noordzeeboerderij:
Werkt aan een duurzame zeewier telen op de Noordzee.
Metabolance:
Voedingsadvies op maat (Metabolic Typing). Winkel voor verse (lokale) & droge biologische voeding in Brussel en online.
Streekchef:
Inspireert en maakt mensen bewust van de mogelijkheden om duurzaam en lekker te eten met producten uit de streek.
KRNWTR:
Promoot het drinken van kraanwater i.p.v. verpakt bronwater. Dit doen ze door mooie en duurzame producten te maken.
GreenAge:
Maakt producten tastbaar en laat zien wat je ermee kunt doen door middel van diverse zelf gecreëerde recepten, tips en ideeën.
Reizende sterren:
Boek over streetfood in Nederland.
Hollandse geitenkroket:
Laat consumenten kennismaken met geitenvlees door het proeven en verkopen van hun ambachtelijk bereide snacks en gerechten op foodie markten.
Stichting Stadsboeren:
Geeft tijdelijke invulling aan braakliggende binnenstedelijke bouwterreinen door middel van mobiele ecologische groente-, fruit- en bloementuinen.
KRO’s Kookschool:
In dit programma gaat Jonathan samen met Ajouad El Miloudi op zoek naar de smakelijkste school van Nederland.
Go!GreenKIDS:
Nederlands eerste 100% biologische groenten reep.
De Beekhoeve:
Het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan.
Schotse Hooglanders:
Natuurvlees van schotse hooglanders.
1 miljoen druppels:
Op weg om een miljoen mensen bewuster om te laten gaan met hun eigen keuzes over duurzaamheid..
The Future of Meat
een videoinstallatie opzetten die de toekomst van vleesconsumptie in het jaar 2050 zichtbaar maakt voor de bezoekers.