HET MERK: Kauwboys. Pizzalig. Duurzaam Foodmerk Kauwboys eerste productlijn: Pizzalig
Kauwboys! Een nieuw merk van populaire gemaksproducten (beginnend met 1 productsoort). Dit zijn producten die men, ongeacht de trends in voedsel- en gezondheidsland, blijft kopen, met een hoge mate van gemak, net buiten de categorie ‘ongezond’, met positieve associaties. Het nieuwe merk zorgt voor een smaak die men veracht, maar dan beter én veel duurzamer. Alle producten van Kauwboys zijn 100% plantaardig, bevatten duurzame varianten van de ingrediënten en worden op verantwoorde wijze geproduceerd, verpakt en vervoerd. Én het bevat alles wat men van het traditionele gemaksproduct verwacht. Met geen andere maar wel een nog betere smaak dan men gewend is. Een pizza Hawai is ook echt een pizza Hawai, maar de hamstukjes zullen van de Vegetarische Slager zijn en de bodem van volkorenmeel uit Nederland, tomatensaus van kromkommer en mozzarella van Wilmersburger. En de pizza Shoarma? Natuurlijk mét knoflooksaus, maar dan plantaardig. En met de shoarmareepjes van de Vegetarische snackbar.
Lees meer over Kauwboys
HET MERK: The Planty Polis. Investeer in je gezondheid. Eet je polis omlaag. De polis voor mensen die duurzaam en gezond eten belangrijk vinden en daar naar leven.
“De Planty Polis! Voor mensen die duurzaam en gezond eten belangrijk vinden en daar naar leven.” Deze nieuwe ‘toegepaste’ zorgverzekering, neemt voedingspatronen als uitgangspunt: meer plantaardig, minder dierlijk, gezonder en gevarieerd. Het gaat verder dan de bestaande Vegapolis die er is voor mensen die vegetariër zijn. De Planty Polis is er voor een veel bredere groep: mensen die zich actief bezighouden met duurzaamheid en duurzaam en gezonder eten. Daarnaast gaat de Planty Polis verder dan bestaande zorgverzekeringen omdat de Planty Polis een combinatie is van een DNA-scan en een gezondheidspaspoort, en is een potentiële gamechanger. De nieuwe zorgverzekering is niet langer een algemene regeling. Het is een op het individu toegepaste verzekering met een bijpassende premie. De uitgangspositie is de levensverwachting (en verwachtingen voor bepaalde ziektes) en de leefstijl van een individu. Via de verregaande technologische mogelijkheden wordt de uitgangssituatie bepaald en de leefwijze bijgehouden. Zo worden zorg, premies en ziektekosten iets waar je als consument grip op hebt. Een gezondere levensstijl wordt beloond met een lagere premie. Dit leidt uiteindelijk tot afname van welvaartsziekten, een fikse daling in de ziektekosten en ten slotte tot maatschappelijke winst.
Lees meer over The Planty Polis
HET MERK: Genoeg-Gewaste-Meter. De makkelijkste houdbaarheidscheck
De
Genoeg-Gewaste-Meteris een zeer geavanceerd metertje dat nauwkeurig meet wat de houdbaarheid van een product is. Deze is eenvoudig af te lezen en wordt weergegeven met een code. De Genoeg-Gewaste-Meter wordt standaard bij iedere koelkast geleverd en is los te koop bij supermarkten.
De meter is zo groot als een pen met aan één uiteinde een naald die makkelijk in ieder product kan worden gestoken. De meter geeft een simpele code af waarmee je zeker weet dat het product nog goed te eten is, of dat het toch een ‘composthoopgevalletje’ is. Een smartphone is niet nodig, maar biedt bij aflezen meer informatie en functies.
Met een smartphone is de code van de meter ook te scannen. Zo kan je bijvoorbeeld de tijdlijn van houdbaarheid van het product zien en waar het zich hierop bevindt. Zo is te zien hoeveel dagen het product nog houdbaar is en bij welke temperatuur. De app om de code af te lezen bevindt zich, vanzelfsprekend, standaard op iedere smartphone. Men hoeft geen productnamen meer in te voeren of te vertrouwen op algemene schattingen van gemiddelde houdbaarheid na de THT-datum.
Een toekomstscenario van deze ontwikkeling is een minuscule (eetbare) foodchip! Deze chip zit in (de verpakking van) elk product. Deze maakt het metertje als tussenschakel overbodig. Het aflezen kan direct door het product te scannen met de app die standaard op iedere smartphone zit.
Lees meer over Genoeg-Gewaste-Meter
HET MERK: De ZeewaarFarm. Beleef Hollands Zilte Trots!
Inspelend op de trend van foodtoerisme, worden de huidige en toekomstige zeewaarproducenten en -fabrieken trekpleisters voor dagjesmensen, toeristen en geïnteresseerden. Het worden ‘Zeewaarboerderijen’. Een ZeewaarBoerderij biedt een kijkje in de keuken voor de nieuwsgierige consument of ondernemer. Een bezoek aan deze boerderijen staat garant voor een leuk dagje uit, vol innovatie en inspiratie. Met tours langs de zee-akkers en in de fabriek, proeverijen, een boerderijwinkel en een ZeewaarBrasserie of –lunchroom, bieden de ondernemers de bezoekers een ware beleving. Al genietend maken de mensen kennis met een ‘nieuwe’ foodtak, nieuwe producten en productiewijzen en nieuwe smaken. Zeewier als nieuw Neerlands trots. Straks staat niet alleen een bezoek aan een kaasboerderij met onze zwart-witte koeien en klompen, een molen, stroopwafels proeven en tulpenvelden bewonderen deel uit van de must-do’s in Holland, maar staat ‘een bezoek aan een ZeewaarFarm’ standaard in de top 10!
Lees meer over De ZeewaarFarm
HET MERK: ByourHealth Card. Jouw persoonlijke nudge naar een gezondere lifestyle!
De
ByourHealth Card is een soort OV-chipkaart voor werknemers waarmee duurzaam en gezond lunchen en leven leuker, makkelijker en speelser wordt. De ByourHealth Card is onderdeel van een uitgebreide dienst die werkgevers (organisaties) helpt om werknemers op ongedwongen wijze aan te zetten tot gezonder en duurzamer eten. De kaart wordt gebruikt voor de lunch en zorgt dat werknemers spelenderwijs inzicht krijgen in hun eigen eetpatroon. Op de kaart staat een budget voor een gezonde en duurzame lunch uit het bedrijfsrestaurant. Op de kaart staan ook kortingen voor bepaalde (gezondere en duurzame) producten en met de kaart worden automatisch punten gespaard via de (duurzame en gezonde) keuzes van de werknemer. Zo krijgen medewerkers inzicht in wat ze eten en leren ze steeds bij over wat gezonde(re) en duurzame(re) keuzes zijn.
Lees meer over de ByourHealth Card
HET MERK: Farm your Office!
Office Farming! Niet langer grijze, saaie, betonnen oppervlaktes rond kantoorpanden en op industrieterreinen. Met Office Farming gaan we letterlijk de kantooromgeving vergroenen: binnen en buiten. En niet met sierbomen en struiken, maar planten bomen en struiken die de kantoren meteen een voedselpakket opleveren. Binnen wordt de werkvloer een échte kantoortuin! Office Farming betekent voordelen op meerdere fronten. Een groene binnen- en buitenomgeving van kantoren en kantoorterreinen betekent
HET MERK: De Farmeting Academy – Generation Farmeteer
Een Farmeting ‘academy’ (Marketing voor Farmers)! Want Farmers moeten om succesvol te zijn voortaan ook marketeers zijn. Er ontstaat een nieuwe generatie boeren: de Farmeteer. Dit zijn boeren die ondernemen en ondernemers die boeren! Deze academy is dé manier voor boeren en niet-boeren om te leren wat ondernemen in de boerensector ís. Geen theoretische marketingopleiding of een cursus waarin je de kneepjes van de boerenambacht leert, maar een praktische manier om twee schijnbaar gescheiden werelden samen te brengen: die van boeren aan de ene kant en innovatief ondernemerschap (inclusief nieuwe businessmodellen) volgens de wetten van de nieuwe economie (inclusief hoogwaardige toepassingen van de blauwe economie) aan de andere kant. De focus ligt op ondernemerschap in het boerenvak door het creëren van (alternatieve) inkomstenstromen.
Lees meer over de De Farmeting Academy