.
De soepboer
Eten maken is voor de Soepboer een ambacht. Ze werken vanuit de basisproducten. Meel, gedroogde bonen, delen van beesten die anders worden weggegooid. De bouillon wordt getrokken van groenten, karkassen van kip, beenderen van rund en lam, water en kruiden. Hun brood is zelfgebakken, ze gebruiken appels uit eigen tuin en plukken eigenhandig hun paddenstoelen. Ze gebruiken zoveel mogelijk seizoensproducten en halen die zo dichtbij mogelijk. Dus: groente uit het Amsterdamse achterland en koffie van de branderij om de hoek. De Soepboer is een kantine, een lokaal voor buurtbewoners en liefhebbers. Soep is van alles wat, de Soepboer wil dat ook in z’n zaak. Het is een plek waar iedereen binnen kan komen of naar binnen kan kijken. Geen rolluiken, maar ramen van plafond tot vloer. Open voor iedereen. Ook voor een limonade en de krant.
Actief in: Noord-Holland, Amsterdam
Website: www.desoepboer.nl/
E-mail: Info@desoepboer.nl