De Vrije Koe:
Wil consumenten weer smakelijk en eerlijk vlees kunnen leveren.

.

De Vrije Koe

De Vrije Koe werkt hard aan het opnieuw laten floreren van oud-Hollandse runderrassen zoals de Blaarkop, Lakenvelder en Brandrood. ‘Biodiversiteit’ heet dat met een sjiek woord. De Vrije Koe wil vooral terug naar ‘hoe het vroeger was’. De runderen grazen het jaar door buiten in de wei, worden niet versneld grootgebracht, worden grasgevoerd en zien niet of nauwelijks een dierenarts. Na drie jaar worden de runderen geslacht; het gaat hierbij vrijwel altijd om de mannelijke dieren waardoor de vrouwelijke dieren zorgen voor het weer groot worden van de stand. De Vrije Koe wil consumenten weer smakelijk en eerlijk vlees kunnen leveren; de echte verhalen vertellen achter het product; laten zien dat het ‘goed’ betaalbaar is en daarmee uiteindelijk de vleesindustrie hervormen.

 

Initiatiefnemer: Cynthia Bruining

Actief in: Heel Nederland

Website: www.devrijekoe.nl/

facebook-fq

twiiter-fq

E-mail: info@devrijekoe.nl

Telefoonnummer: 06 – 53 41 34 33