GrownDownTown:
Heeft de missie om steden groener en eetbaarder te maken.

.

GrownDownTown

GrownDownTown is in 2011 opgericht als coöperatie om in samenwerking met andere partijen projecten op te zetten voor het kweken van gewassen in de stad. GrownDownTown wil de coöperatie de komende tijd uitbreiden met partijen uit diverse sectoren om intensief samen te werken aan het vergroen(t)en van de stad.

Geïnteresseerden kunnen bij GrownDownTown diverse vragen neerleggen over groene oplossingen; Voor een nieuw te ontwikkelen gebouw, revitalisering van een leegstaand gebouw naar een duurzaam gevuld gebouw. Voor het eetbaar maken van gevels en daken, maar ook voor de nieuwste duurzame energie en klimaatoplossingen.

GrownDownTown staat ook voor een nieuw lokaal voedselmerk. Op dit moment wordt lokale productie overal in de wereld steeds belangrijker. Het merk sluit direct aan bij deze ontwikkeling. Kortere ketens, meer transparantie, verser voedsel en betere verdiensten voor de producenten zijn de drijfveren om meer een meer lokaal te gaan produceren. GwonDownTown begint met eigen producten en zouden graag op korte termijn met andere lokale producenten onder de naam GrownDownTown producten op de markt willen brengen.

 

Initiatiefnemer: Philip van Traa, Martijn de Potter en Tonko Leemhuis

Actief in: Heel Nederland

Website: www.growndowntown.coop/

facebook-fq

twiiter-fq

E-mail: info@growndowntown.coop

Telefoonnummer: 06 28400057