Pluk de stad:
Deelt waar en wanneer je je eten plukt en hoe je het klaar maakt.

.

Pluk de stad

Het is zonde dat er zo veel eetbare bomen en planten in de stad groeien die niet geplukt worden. Met de website Pluk de stad wil Elma Roelvink mensen informeren en stimuleren om de rijkdom aan gezonde, wilde planten die er in de stad is ook te gebruiken. Dat is leuk, gezond, en lekker. Maar ook belangrijk.

Om minder afhankelijk te zijn van voedsel dat van de andere kant van de wereld komt, is een lokale voedseleconomie essentieel. Voedseltransporten kosten veel onnodige energie en extra CO2 uitstoot, terwijl we genoeg seizoensgroenten in Nederland hebben om het jaar rond van te eten. Maar weten we nog wel wat er eigenlijk in onze eigen streek groeit? Of welke groenten er bij dit seizoen horen? Door zelf te oogsten krijg je weer meer oog voor de natuur, vlakbij in je eigen straat.

Pluk de stad wil laten zien hoe makkelijk het is om ook in de stad eetbare planten te hebben en zelf je eten te kunnen verzamelen. Wat hun betreft is elke nieuwe boom die in Utrecht wordt geplant eetbaar en wordt het openbaar groen als openbare groentewinkel gebruikt.

 

Initiatiefnemer: Elma Roelvink

Actief in: Heel Nederland

Website: www.plukdestad.nl/

facebook-fq

twiiter-fq

E-mail: info@plukdestad.nl