.
The Dutch Weed Burger
Zeewier is een ‘superfood’ met een combinatie van eiwitten vergelijkbaar aan vlees. De overgang naar deze ‘eiwitbron van de toekomst’ zal de druk op het ecosysteem enorm ontlasten, doordat er geen schaars landbouwgrond nodig is en er geen zoetwater verbruikt wordt bij de teelt. Wetenschappers van de universiteit van Wageningen hebben zeewier en algen ontdekt als nieuw krachtvoer, rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitamines en mineralen, die snel en goed kunnen worden opgenomen door het menselijke lichaam. TDWB wil de teelt van zeewier, een heel nieuwe bedrijfstak in Nederland, een boost geven. De teelt van zeewier staat aan de vooravond van een enorm groeipotentieel.
Initiatiefnemer: Mark Kulsdom, Cultuurhistoricus en Videojournalist
Sander de Jong, Merkadviseur
Lisette Kreischer, vegan kookboekschrijfster en foodstylist
Actief in: Heel Nederland
Website: www.dutchweedburger.com
E-mail: lisette@dutchweedburger.com