-
The Future of Meat
een videoinstallatie opzetten die de toekomst van vleesconsumptie in het jaar 2050 zichtbaar maakt voor de bezoekers. -
Metabolance:
Voedingsadvies op maat (Metabolic Typing). Winkel voor verse (lokale) & droge biologische voeding in Brussel en online. -
Join the pipe:
Promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. -
Dutch Farm Experience:
Brengt mensen uit ontwikkelingslanden in contact met duurzame boerenbedrijven in Nederland. -
JAMMIE:
Recepten, nieuwtjes en tips over streek- en seizoenseten. -
Volg je maaltijd!:
Met Volg je Maaltijd! brengt Noticias de productieketen van Latijns-Amerika naar Nederland in beeld. -
Orgacure:
Orgacure verbetert de veiligheid en houdbaarheid van vers voedsel. -
Zaden voor voedsel:
Inzameling zaden van groenten en tropische vruchten. -
Conflict Kitchen:
Serveert alleen gerechten van landen waarmee de Verenigde Staten in conflict is. -
Platform Aarde Boer Consument:
Platform ABC strijdt voor voedselsoevereiniteit, want voedsel is te belangrijk voor de vrije markt. -
Tante Ans
Tante Ans is in 2012 gestart en heeft als doel om ‘simpele’ pannenkoeken te bakken, biologisch, authentiek en betaalbaar. -
TOP FoodLab
TOP FoodLab ontwerpt het eten van de toekomst door de ontwikkeling van nieuwe voedselconcepten. -
Bite Me:
Bite Me creates food experiences in catering, workshops and StreetDinners. -
Veggi Rider:
Een iPad app vol vrolijke, gezonde en duurzame recepten. -
Bugbon koken met insecten:
Bugbon is het adres voor insecten delicatessen van hartig naar mierzoet. -
FOOD AFOOT:
FOOD AFOOT (voedsel te voet.). De EETBARE NATURE ligt elke dag aan je voeten en wij herontdekken deze ongerepte voedselschat. -
Rhea’s Veda Ayurvedisch kookatelier & Bio Suikerspin:
Koken met de Kennis van Moeder Natuur. -
Sea First Foundation:
SFF streeft naar een wereld waarin de mens de oceaan erkent als essentieel voor het leven. -
Keet Smakelijk:
Keet Smakelijk inspireert gezinnen gezonder en duurzamer te eten. Met vrolijke familierecepten, bomvol groente! -
GroenteRuilen:
Platform voor moestuiniers om hun overschot aan oogst te ruilen met anderen. Op een kaart kan je je aanbod zetten… -
Spisehuset Rub & Stub:
Non-profit restaurant in Denemarken waar alleen met afgekeurd (maar wel vers) voedsel wordt gekookt -
Green Your City:
Initiatief in San Francisco om mensen te laten zien hoe ze aan hun basisbehoeften kunnen voldoen op een lokale en duurzame wijze -
Doof:
Multi-media initatief om kinderen op speelse wijze kennis te laten maken met gezond eten en zo een alternatief te bieden voor fast-food -
Farmigo:
Organisatie die software heeft ontwikkeld voor Community Supported Agriculture om consumenten en lokale boeren te verbinden. -
Good eggs:
Website waarop consumenten biologische producten kunnen bestellen van lokale boeren en producenten. -
Foodsharing:
Duits internetplatform waarop invidividuen, tussenhandelaren en fabrikanten overgebleven eten kunnen vragen of aanbieden. -
Vinland Restaurant (Portland):
Het eerste restaurant in de VS dat 100% biologisch en 100% lokaal is. -
M-farm:
M-farm is een organisatie die belangrijke informatie verstuurt naar Keniaanse boeren om hen te helpen bij de bedrijfsvoering. -
Urban Sprouts:
Organisatie die schooltuinen realiseert in achterstandswijken om mensen te betrekken bij het kweken van hun eigen voedsel. -
City Slicker Farms:
Initiatief in West-Oakland dat zelfvoorziening in voedsel stimuleert zodat iedereen toegang heeft tot gezond, vers en biologisch eten. -
FreshPaper:
Een papiertje waarmee je groente en fruit ongeveer 2 tot 4 keer op organische wijze langer vers houdt -
Meal Sharing:
Platform waar de lokale bevolking en reizigers elkaar kunnen ontmoeten om samen te eten.