-
Food Recycle:
Stop met voedsel verspillen en duik de keuken in met Food Recycle. -
Dumpsterdam:
Verhalen over het hoe en waarom van het dumpster diven. -
Mooivannature:
Streeft naar Zero Waste. -
Ugly food:
Ugly Food geeft afgekeurd groente en fruit een tweede kans. -
WeCantWaste:
Een week(end) lang alleen maar voedsel eten dat anders weggegooid zou worden. -
Zaden voor voedsel:
Inzameling zaden van groenten en tropische vruchten. -
Hoezo 50kilo:
Hoezo 50kilo? Zoveel eten wil je niet verspillen! Tips en tools om slimmer te kopen, koken en bewaren. Zo gooi je minder weg -
Conflict Kitchen:
Serveert alleen gerechten van landen waarmee de Verenigde Staten in conflict is. -
Platform Aarde Boer Consument:
Platform ABC strijdt voor voedselsoevereiniteit, want voedsel is te belangrijk voor de vrije markt. -
Bureau Ver(?)antwoord:
Informatie over eerlijke handel en duurzamer voedsel, soms in combinatie met proeverijen, wereldmaaltijden en seizoensverkoop. -
Variatie in de Keuken:
Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gevarieerd, gezond en duurzaam te eten. -
The Milk Story:
The Milk Story is een on- en offline platform ter verduurzaming en ontwikkeling van de zuivelsector in Nederland. -
Lokaal & Lekker:
Waar koop je lekker, puur en eerlijk eten in het Noorden? Online platform boordevol informatie rond gezond en duurzaam eten. -
Frankville:
Frankville staat voor eerlijkheid, groei en saamhorigheid. Bewust worden over ons consumptiegedrag, door het zelf te doen! -
Instock:
Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. -
Goede Vissers:
Stichting Goede Vissers werkt aan korte transparante ketens voor met zorg gevangen vis. -
stichting CERES:
Stichting Ceres daagt vrouwen uit tot discussie over ons toekomstig voedsel. Door koefnoenachtige film en sprekersbureau. -
De Groene Garde:
Online platform en kookboek met heerlijke seizoensrecepten en verhalen over de oorsprong en impact van ons eten. -
The Dutch Weed Burger
THE DUTCH WEED BURGER is een 100% plantaardige hamburger, met zeewier als DE smaakmaker! -
TOP FoodLab
TOP FoodLab ontwerpt het eten van de toekomst door de ontwikkeling van nieuwe voedselconcepten. -
Call to Action Wereldvoedseldag 2014
Publieksacties voor een duurzaam wereldvoedselsysteem door heel Nederland, 2 weken voor Wereldvoedseldag; 16 oktober. -
: VeganChallenge
De VeganChallenge begeleid mensen die zichzelf uitdagen voor een maand plantaardig te eten en leven. Voor dier, mens, milieu! -
:De vegarevolutie
De vegarevolutie is het onmisbare basiswerk over het veganisme met ruim 50 recepten en veel informatie. -
Robin Food Kook Kollektief:
Robin Food is a cooperation of activistic cooks with the mission to serve food with a message. Join us! -
Robin Food Kook Kollektief:
Robin Food is a cooperation of activistic cooks with the mission to serve food with a message. Join us! -
Bite Me:
Bite Me creates food experiences in catering, workshops and StreetDinners. -
Veggi Rider:
Een iPad app vol vrolijke, gezonde en duurzame recepten. -
Questionmark:
Wat is het verhaal achter de producten die je koopt? -
Taste Before You Waste:
Halen ongewild eten op bij winkels, supermarkten en groenteboeren en geven het een tweede kans. -
Keukenboeren:
Keukenboeren organiseert workshops over natuurlijke en traditionele voedselbereiding. -
Bruine Bonenbende:
De missie van de Bruine Bonenbende? Promotie van peulvruchten. We helpen Nederland weer aan boon, linze en erwt. -
Saxion Good Food:
Is een module voor HBO-studenten over ethische dilemma’s rond voedsel en water.