-
Beeter:
Vleesvervanger bestaande uit duurzame, genetische zuivere soja uit Noord-Amerika en water. Het is een eiwitbasis voor allerlei gerechten. -
Yoghurt Barn:
Zaak die duurzame, biologische yoghurt specials verkoopt in duurzame verpakkingen. -
De Tostifabriek:
Een fabriek, midden in de stad, waar alle ingrediënten van een tosti zelf worden gemaakt met een eigen graanveld, twee varkens en twee koeien. -
De Makkelijke Moestuin:
Laat zien dat het bijhouden van een moestuintje makkelijk, leuk en gezond is. -
Eat-ins:
Gezamenlijke maaltijd waarbij alle tafelgenoten good, clean en fair eten meenemen en het met de anderen delen. -
Veggie in pumps:
Lisette Kreischer schrijft boeken, heeft een cateringbedrijfje, geeft workshops, bakt en blogt over een veganistische levensstijl. -
Het Eetcafé:
On- en offline platform voor boeren en burgers om elkaar te herontdekken. -
Green Canteen:
Een vakoverstijgend lesprogramma van JMA, waarbij scholieren/ studenten onderzoeken waar het eten in hun eigen kantine vandaan komt. -
The Food Line-up:
Organisatie die voor elk specifiek event de juiste cateraars selecteert, die over een duurzaam voedselaanbod beschikken. -
Orgacure:
Orgacure verbetert de veiligheid en houdbaarheid van vers voedsel. -
Dumpsterdam:
Verhalen over het hoe en waarom van het dumpster diven. -
WeCantWaste:
Een week(end) lang alleen maar voedsel eten dat anders weggegooid zou worden. -
Hoezo 50kilo:
Hoezo 50kilo? Zoveel eten wil je niet verspillen! Tips en tools om slimmer te kopen, koken en bewaren. Zo gooi je minder weg -
Big Taste, No Waste:
Ketchup gemaakt van 100% geredde tomaten! -
Farm Brothers:
Delen van verantwoord en gezond voedsel. -
Conflict Kitchen:
Serveert alleen gerechten van landen waarmee de Verenigde Staten in conflict is. -
Platform Aarde Boer Consument:
Platform ABC strijdt voor voedselsoevereiniteit, want voedsel is te belangrijk voor de vrije markt. -
De Vrije Akker:
Oogsttuin De Vrije Akker is een CSA (community supported agriculture)-tuinderij waar mensen hun eigen voedsel kunnen oogsten. -
Bureau Ver(?)antwoord:
Informatie over eerlijke handel en duurzamer voedsel, soms in combinatie met proeverijen, wereldmaaltijden en seizoensverkoop. -
Variatie in de Keuken:
Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gevarieerd, gezond en duurzaam te eten. -
The Milk Story:
The Milk Story is een on- en offline platform ter verduurzaming en ontwikkeling van de zuivelsector in Nederland. -
Lokaal & Lekker:
Waar koop je lekker, puur en eerlijk eten in het Noorden? Online platform boordevol informatie rond gezond en duurzaam eten. -
Meat Your Own:
Meat Your Own helpt je op weg om de boer te vinden die vlees produceert op de manier die jij belangrijk vindt -
Frankville:
Frankville staat voor eerlijkheid, groei en saamhorigheid. Bewust worden over ons consumptiegedrag, door het zelf te doen! -
Instock:
Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. -
Goede Vissers:
Stichting Goede Vissers werkt aan korte transparante ketens voor met zorg gevangen vis. -
Hofwebwinkel:
Fair trade dichtbij! Mooie biologische ‘vers, direct van de boer’ producten bij u als consument op het bord terecht laten komen. -
Bite Me:
Bite Me creates food experiences in catering, workshops and StreetDinners. -
Veggi Rider:
Een iPad app vol vrolijke, gezonde en duurzame recepten. -
Keukenboeren:
Keukenboeren organiseert workshops over natuurlijke en traditionele voedselbereiding. -
Nationaal Schooltuinproject:
Kinderen leren over herkomst van gezonde voeding.