-
The Future of Meat
een videoinstallatie opzetten die de toekomst van vleesconsumptie in het jaar 2050 zichtbaar maakt voor de bezoekers. -
De Streekmarkt
een heerlijke eerlijke markt voor culinaire streekproducten in Utrecht en andere plaatsen in het land. -
De Vrije Koe:
Wil consumenten weer smakelijk en eerlijk vlees kunnen leveren. -
Tuin Brassica:
Bevordert streekproducten, lokale economie en verbondenheid met voedsel. -
Oosterworld:
Een organische gebiedsontwikkeling waar zelfvoorzienend en middels zelfbouw geleefd kan worden. -
De Nieuwe Akker:
Biologische zelfoogst-tuinderijen waar prachtige gezonde groente, kruiden en kleinfruit wordt geteeld. -
Buurtmoestuin Diemen:
Verbouwd sinds 2011 ecologische groente, fruit en kruiden voor eigen gebruik in de buurtmoestuin de Prinses op de Erwt. -
Noordzeeboerderij:
Werkt aan een duurzame zeewier telen op de Noordzee. -
NatuurSUPER:
Verandert samen met bewoners en lokale partijen een braakliggend terrein in een tijdelijke tuin. -
BIOLOGISCH: KLIMAATNEUTRAAL!:
De biologische landbouw is koploper in de zoektocht naar duurzaamheid. -
Eetbaar Park:
Wil mensen inspireren om met kleine stappen de grootste transitie naar een duurzame samenleving in gang te zetten. -
Foodiebag:
Een nieuw soort doggybag die op een laagdrempelige manier voedselverspilling in restaurants tegen gaat. -
Boeregoed:
Biedt (h)eerlijke producten van eigen kassen en telers uit de regio en verbindt mensen en maakt ze gezonder. -
Stichting Veldleeuwerik:
Binnen Stichting Veldleeuwerik werken agrarische ondernemers en hun afnemers samen aan verduurzaming van de voedsel- productie. -
GrownDownTown:
Heeft de missie om steden groener en eetbaarder te maken. -
VanChefs:
De ideale marktplaats waar verschillende chefs, cateraars, food trucks en top traiteurs hun specialiteiten aanbieden. -
Wetailer:
Helpt startup food makers hun product(ie) op te schalen en verkopen middels collaboratieve productie- en transport. -
The Greenbee:
Elke week een box met producten van de boeren thuisbezorgd. -
CityFoodRoute:
Fietsroute met de beste, lekkerste en meest sympathieke buurtadressen van Amsterdam. -
Zusténebol:
Dé surfmachine voor groener leven. -
Moyee coffee:
Veroveren de wereld met het FairChain principe. -
De Groen(s)te tuin:
Een biologische moestuin, die wordt bijgehouden door vrijwilligers. -
Het Eetcafé:
On- en offline platform voor boeren en burgers om elkaar te herontdekken. -
NieuwVers
Verbindt producenten die voorop lopen met consumenten die het anders willen. Ze stimuleren vernieuwing in teelt, handel, verwerking en verkoop. -
Conflict Kitchen:
Serveert alleen gerechten van landen waarmee de Verenigde Staten in conflict is. -
De Vrije Akker:
Oogsttuin De Vrije Akker is een CSA (community supported agriculture)-tuinderij waar mensen hun eigen voedsel kunnen oogsten. -
Meat Your Own:
Meat Your Own helpt je op weg om de boer te vinden die vlees produceert op de manier die jij belangrijk vindt -
Instock:
Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. -
Goede Vissers:
Stichting Goede Vissers werkt aan korte transparante ketens voor met zorg gevangen vis. -
Hofwebwinkel:
Fair trade dichtbij! Mooie biologische ‘vers, direct van de boer’ producten bij u als consument op het bord terecht laten komen. -
stichting CERES:
Stichting Ceres daagt vrouwen uit tot discussie over ons toekomstig voedsel. Door koefnoenachtige film en sprekersbureau. -
Thuisafgehaald:
Thuisafgehaald.nl is een online platform waar je maaltijden kunt delen met je buurtgenoten.