-
The Future of Meat
een videoinstallatie opzetten die de toekomst van vleesconsumptie in het jaar 2050 zichtbaar maakt voor de bezoekers. -
1 miljoen druppels:
Op weg om een miljoen mensen bewuster om te laten gaan met hun eigen keuzes over duurzaamheid.. -
De Beekhoeve:
Het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan. -
Go!GreenKIDS:
Nederlands eerste 100% biologische groenten reep. -
KRO’s Kookschool:
In dit programma gaat Jonathan samen met Ajouad El Miloudi op zoek naar de smakelijkste school van Nederland. -
Hollandse geitenkroket:
Laat consumenten kennismaken met geitenvlees door het proeven en verkopen van hun ambachtelijk bereide snacks en gerechten op foodie markten. -
Stichting Stadsboeren:
Geeft tijdelijke invulling aan braakliggende binnenstedelijke bouwterreinen door middel van mobiele ecologische groente-, fruit- en bloementuinen. -
Reizende sterren:
Boek over streetfood in Nederland. -
VegaMetFlair:
Kookworkshops over vegetarisch koken. -
GreenAge:
Maakt producten tastbaar en laat zien wat je ermee kunt doen door middel van diverse zelf gecreëerde recepten, tips en ideeën. -
KRNWTR:
Promoot het drinken van kraanwater i.p.v. verpakt bronwater. Dit doen ze door mooie en duurzame producten te maken. -
Streekchef:
Inspireert en maakt mensen bewust van de mogelijkheden om duurzaam en lekker te eten met producten uit de streek. -
Metabolance:
Voedingsadvies op maat (Metabolic Typing). Winkel voor verse (lokale) & droge biologische voeding in Brussel en online. -
Noordzeeboerderij:
Werkt aan een duurzame zeewier telen op de Noordzee. -
Food Cabinet:
Een projectbureau dat zich specialiseert in voedselvraagstukken. -
Oerdis:
Reconstrueert het menu van onze verre voorouders om zo een nieuw referentiekader voor gezonde voeding onder de aandacht te brengen. -
Eetbaar Nederland:
Een platform om Nederland eetbaarder te maken zodat iedereen toegang kan krijgen tot vers en gezond voedsel. -
De Dakdokters:
Wil de stedelijke daken leefbaar en gezond maken. -
Eetbaar Park:
Wil mensen inspireren om met kleine stappen de grootste transitie naar een duurzame samenleving in gang te zetten. -
Stichting GreensParade:
heeft als doel bewoners en bedrijven met elkaar te verbinden, te inspireren en te enthousiasmeren tot een duurzame kijk op de toekomst. -
Tijd voor Eten:
Een initiatief dat wil inspelen op het tijdsgebrek dat veel ouders en kinderen in Nederland hebben. -
Foodiebag:
Een nieuw soort doggybag die op een laagdrempelige manier voedselverspilling in restaurants tegen gaat. -
Boekoeloekoe:
Een vegetarisch product dat je eenvoudig zelf maakt op basis verse ingrediënten en de Boekoeloekoe burger-mix. -
YFM Academie:
Jongeren bewust laten worden van de voedselkeuzes die ze maken. -
Veggie Variation:
Dé website voor groene foodies. Recepten, inspiratie, reviews en meer! -
Puur!:
Puur! uit eten – dé biologische, fairtrade en duurzame culinaire gids. -
Slow Foodies:
Slow Foodies is Jitske’s (video)blog over gezond en verantwoord eten. -
GrownDownTown:
Heeft de missie om steden groener en eetbaarder te maken. -
Zonder is gezonder:
gaat in actie tegen gebruik van bestrijdingsmiddelen en geeft tuintips. -
Biowijnclub:
Verkoopt biologische wijn, geeft wijncursussen en organiseert en begeleidt regelmatig proeverijen. -
My FoodStyle:
de leukste manieren om duurzamer en eerlijker te eten, die passen bij jouw persoonlijke waarden en levensstijl. -
Biobudget:
Een website met veel handige tips om wel gezond en biologisch, maar ook goedkoop te koken.