-
De Groen(s)te tuin:
Een biologische moestuin, die wordt bijgehouden door vrijwilligers. -
Foodlog:
Een plek voor mensen die hun kennis over alle facetten van eten en de toekomst daarvan met elkaar en het publiek willen delen. -
Beeter:
Vleesvervanger bestaande uit duurzame, genetische zuivere soja uit Noord-Amerika en water. Het is een eiwitbasis voor allerlei gerechten. -
The Good Family:
organiseert offline evenementen en workshops voor ouders van jonge kinderen die inspiratie zoeken voor een duurzame(re) lifestyle. -
De Tostifabriek:
Een fabriek, midden in de stad, waar alle ingrediënten van een tosti zelf worden gemaakt met een eigen graanveld, twee varkens en twee koeien. -
De Makkelijke Moestuin:
Laat zien dat het bijhouden van een moestuintje makkelijk, leuk en gezond is. -
Justnuts:
Bedrijf dat gezonde tussendoortjes maakt in de vorm van duurzame packs en bars, van graan, fruit en noten. -
Eat-ins:
Gezamenlijke maaltijd waarbij alle tafelgenoten good, clean en fair eten meenemen en het met de anderen delen. -
Veggie in pumps:
Lisette Kreischer schrijft boeken, heeft een cateringbedrijfje, geeft workshops, bakt en blogt over een veganistische levensstijl. -
Green Canteen:
Een vakoverstijgend lesprogramma van JMA, waarbij scholieren/ studenten onderzoeken waar het eten in hun eigen kantine vandaan komt. -
WE CANTEEN:
Bedrijfscatering verzorgt een vers en variërend aanbod, aangeboden door lokale ondernemers. -
Het Planeet:
structureel bijdragen aan een duurzame eiwitconsumptie. -
Stichting Van Eigen Erf:
Online marktplaats waarop aan de hand van postcodes de vraag en aanbod naar duurzame streekproducten te zien is. -
Viva las Vega’s:
Beweging die de consumptie van plantaardige voeding promoot met diverse activiteiten. -
Amsterdam Food Tour:
Een zinnenprikkelende rondleiding die vertelt over de geschiedenis van voedsel in Amsterdam. -
De Kinderkooktuin Gerei:
KinderMoestuin voor junior kookliefhebbers, een moestuinpakket voor hippe kids van 4-12 jaar. -
Orgacure:
Orgacure verbetert de veiligheid en houdbaarheid van vers voedsel. -
Food Recycle:
Stop met voedsel verspillen en duik de keuken in met Food Recycle. -
Dumpsterdam:
Verhalen over het hoe en waarom van het dumpster diven. -
Mooivannature:
Streeft naar Zero Waste. -
Voedselcentrum Isaak & de Schittering:
Helpt de minderbedeelde medemens door het aanbieden van dagelijks gratis groenten/brood/friet. -
Ugly food:
Ugly Food geeft afgekeurd groente en fruit een tweede kans. -
WeCantWaste:
Een week(end) lang alleen maar voedsel eten dat anders weggegooid zou worden. -
Zaden voor voedsel:
Inzameling zaden van groenten en tropische vruchten. -
Hoezo 50kilo:
Hoezo 50kilo? Zoveel eten wil je niet verspillen! Tips en tools om slimmer te kopen, koken en bewaren. Zo gooi je minder weg -
Big Taste, No Waste:
Ketchup gemaakt van 100% geredde tomaten! -
Farm Brothers:
Delen van verantwoord en gezond voedsel. -
Conflict Kitchen:
Serveert alleen gerechten van landen waarmee de Verenigde Staten in conflict is. -
Platform Aarde Boer Consument:
Platform ABC strijdt voor voedselsoevereiniteit, want voedsel is te belangrijk voor de vrije markt. -
Bureau Ver(?)antwoord:
Informatie over eerlijke handel en duurzamer voedsel, soms in combinatie met proeverijen, wereldmaaltijden en seizoensverkoop. -
Variatie in de Keuken:
Variatie in de Keuken zet groente in de hoofdrol en inspireert mensen gevarieerd, gezond en duurzaam te eten. -
The Milk Story:
The Milk Story is een on- en offline platform ter verduurzaming en ontwikkeling van de zuivelsector in Nederland.