-
Hollandse geitenkroket:
Laat consumenten kennismaken met geitenvlees door het proeven en verkopen van hun ambachtelijk bereide snacks en gerechten op foodie markten. -
KRNWTR:
Promoot het drinken van kraanwater i.p.v. verpakt bronwater. Dit doen ze door mooie en duurzame producten te maken. -
Foodiebag:
Een nieuw soort doggybag die op een laagdrempelige manier voedselverspilling in restaurants tegen gaat. -
Studio Claire Hornn:
Een jong, duurzaam design studio dat een indoor bamboe wormen-compost-bak heeft ontworpen. -
Obers Cre-eet:
verzorgt trainingen voor zorgmedewerkers, voedingsdienst, gastvrouwen en vrijwilligers van zorginstellingen en ze geven trainingen aan horeca medewerkers. -
Dutch Angus:
Verkoopt Nederlands Angus vlees van biologische boeren. -
Kipster:
Verzorgen alles wat nodig is om zelf kippen te onderhouden. -
Orgacure:
Orgacure verbetert de veiligheid en houdbaarheid van vers voedsel. -
Food Recycle:
Stop met voedsel verspillen en duik de keuken in met Food Recycle. -
Dumpsterdam:
Verhalen over het hoe en waarom van het dumpster diven. -
Voedselcentrum Isaak & de Schittering:
Helpt de minderbedeelde medemens door het aanbieden van dagelijks gratis groenten/brood/friet. -
Ugly food:
Ugly Food geeft afgekeurd groente en fruit een tweede kans. -
WeCantWaste:
Een week(end) lang alleen maar voedsel eten dat anders weggegooid zou worden. -
Hoezo 50kilo:
Hoezo 50kilo? Zoveel eten wil je niet verspillen! Tips en tools om slimmer te kopen, koken en bewaren. Zo gooi je minder weg -
Big Taste, No Waste:
Ketchup gemaakt van 100% geredde tomaten! -
Instock:
Instock is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. -
Kromkommer:
Kromkommer gaat verspilling tegen door gekke groente die vanwege hun looks verspild worden terug op het bord te brengen. -
BioRomeo:
Door ons met liefde geteeld, voor jou! Verse biologische en biologisch dynamische groenten en fruit direct van de boer. -
Robin Food:
Robin Food is een eko/vega actiekeuken waar je voor weinig geld kunt eten. Gerund door vrijwilligers, met liefde gemaakt. -
FoodSharing:
Minder voedsel verspillen en meer voedsel delen. Goed voor planeet en portemonnee, en je ziet je buren er ook nog eens mee! -
FOOD AFOOT:
FOOD AFOOT (voedsel te voet.). De EETBARE NATURE ligt elke dag aan je voeten en wij herontdekken deze ongerepte voedselschat. -
Taste Before You Waste:
Halen ongewild eten op bij winkels, supermarkten en groenteboeren en geven het een tweede kans. -
De Buurtboer:
De Buurtboer levert dagelijks écht lekkere lunches bij bedrijven in de Randstad. Lokaal, ambachtelijk en duurzaam! -
Tas-Toe:
Tas-Toe maakt de doggybag normaal & zet schaamte om in een compliment aan de kok. -
Boerenversbox:
Levert iedere week een box vol seizoensgroenten, -fruit, zuivel, vlees, eieren en streekprodukten in de regio Westfriesland. -
Groentebuur:
Groentebuur wordt een systeem waarop telers en tuinders hun groente- en fruitoverschotten kunnen aanbieden. -
Willem & Cammeraat:
Culinaire concepten om een creatieve invulling te geven aan evenementen of diners. -
VoetprintCooking®:
Wil jij graag weten hoe groot de milieubelasting is van wat jij kookt? Dit boek geeft tips! -
Waste Watchers:
In de wereld van morgen is er geen ruimte voor voedselverspilling. Letterlijk en figuurlijk. Vanuit economisch en ecologisch oogpunt is … -
Rechtstreex:
De boer en burger dichter bij elkaar brengen en de consument weer in aanraking laten komen met lokale, gezonde en betaalbare voedingsproducten -
Spisehuset Rub & Stub:
Non-profit restaurant in Denemarken waar alleen met afgekeurd (maar wel vers) voedsel wordt gekookt -
Foodsharing:
Duits internetplatform waarop invidividuen, tussenhandelaren en fabrikanten overgebleven eten kunnen vragen of aanbieden.